Copyright © 2013 by "Your Name"  ·  All Rights reserved  ·  E-Mail: yourname@domain.com
Designed by GOEMO.de
Új esély a gyógyulásra!
Copyright by Halihóóó Kft.   ­­­©    Minden jog fenntartva

Ima

A Szent Ignác ház egy olyan hely, ahol a különböző vallású embereket egyaránt szeretettel várják. Az itteni élmény nem  annyira vallási mint inkább spirituális.
Mindemellett az ima jelentős szerepet tölt be a Casa napi történéseiben.

Nyitó ima

A szerda, csütörtök és pénteki gyógyító napokon a reggeli és a délutáni összejövetelt is nyitó imával kezdjük.

A nagy csarnokban felállva, egymás kezét megfogva, egy energia láncot képezve - az energia szint emelésére - mindenki a saját nyelvén mondja el a Miatyánkot és az Üdvözlégy Máriát.
Ha nem katolikus vallású vagy, akkor a saját imádat is mondhatod. De ha semmilyen imát nem mondasz az sem baj, csak csukd be szemed és próbáld érezni az energiát.

A Miatyánk és az Üdvözlégy Mária imák a meditációs termekben is elhangzanak a meditációk elején és a végén. Itt is mindenki a saját nyelvén mondja ezeket az imákat - vagy vallásának megfelelő más imát.

Az operációs teremben is ezeket az imákat mondják az operáció alatt a terembeli segítők.

Rózsafüzér

A hét minden napján a nagy csarnokban este 8 órakor kor (téli időszakban fél nyolckor)  Rózsafüzér imára gyűlünk össze a helyiekkel. Mindenkit szeretettel várunk, aki szeretne ezen a kb. fél órás programon részt venni. Azok számára, akik szeretnék imáikat megerősíteni, ez egy nagyon jó lehetőség a gyakorlásra. Az imákat a helyiek portugál nyelven mondják.
Az is nagyon jó, ha csak becsukod a szemed és átadod magad a meditációnak az ima alatt és élvezed a szétáradó energiát.

Vasárnapi ima

Vasárnap délelőtt közös  imádságra jövünk össze a médiumi meditációs teremben, ahol az ima mellett közös éneklés és hitet erősítő történetek mesélésére is lehetőség nyílik. (angol nyelven).

Csend az ima egyik formája

A  Casa  területén több helyen  találsz táblákat a következő felirattal: Silence is a  Prayer  (angolul ) vagy Silencio é uma prece (portugálul) - ezek jelentése: a csend az ima egyik formája. Tartsd tiszteletben mások imáját és add meg magadnak is a lehetőséget az ima gyakorlására.
A nagy csarnokbeli csendnek ezen felül van egy gyakorlati  haszna is: mindenki hallhatja mi történik.

Természetesen más,  mélyebb és fontosabb jelentősége is annak, hogy csendben vagyunk. Minél csendesebbek vagyunk, annál könnyebb  ráhangolódnunk  saját belső világunkra és arra a folyamatra, aminek itt a Casaban részévé válunk.

A csend több mint a tény hogy nem beszélünk, a csend a létezés egy állapota lehet.

Sok csodálatos élményben lehet itt részed,  amelyet azonban nem tudsz megtapasztalni a csend állapota nélkül. A belső csend tartós állapotában megérti az ember a felmerülő nehézségeket, azok okait és rendezésük lehetőségeit.

Bár elsősorban  a meditációs termek azok a helyek ahol ezek az élmények születnek, sokszor tényleg jelentős tapasztalatokat élhetünk meg a meditációs termeken kívül is, amikor kint vagyunk a kertben, magunkban, nézzük a kilátást vagy pihenünk és meditálunk egy padon ülve.
A lármától, és zajoktól terhelt világunkban sokszor fel sem ismerjük, hogy mennyire nagy  szükségünk lenne a belső csend megteremtésének a képességére, hogy az ebből fakadó értékeinket felszínre  hozhassuk és hatékonyan használhassuk, gyógyító hatását megtapasztaljuk.

Amikor elveszíted kapcsolatodat a belső csenddel, elveszíted kapcsolatodat önmagaddal. Amikor elveszíted kapcsolatodat önmagaddal, elveszíted magadat a világban.

A belső csend nem azonos azzal, hogy nem beszélünk, azaz kifelé csendben maradunk. Nem mindegy, hogy milyen típusú gondolatokkal maradunk csendben.
A lelkesedés, a boldogság, a pozitív gondolatok rezgése oxigénként jut el minden sejtünkhöz, és helyreállítja a felborult egyensúlyt a szervezetünkben.
A belső csend tapasztalata, a gondolataink helyes irányba való terelése csodákra képes. Óriási pozitív változást tud létrehozni bennünk és környezetünkben.

Szeretettel várunk a csend gyakorlására a Szent Ignác házban. Saját belső csendedben elmerülve méltó temploma lehetsz a benned megnyilvánuló isteni erőnek.
Joao de Deus

Gyógyítás
Szent Ignác ház
Csoportos utazás
Gyakori kérdések
Magunkról
Utasaink írták
Új esély a gyógyulásra!
Joao de Deus

Ima
Olvasnivalók
Főoldal
Vendégkönyv
Gyógyítás
A  Casa  területén több helyen  látsz táblát a következő felirattal:

Silence is a  Prayer
(angolul )

vagy O Silencio é uma prece (portugálul)

ezek jelentése:

a csend az ima egyik formája.

Tartsd tiszteletben mások imáját és add meg magadnak is a lehetőséget az ima gyakorlására!
AZ ÚR IMÁJA
(MIATYÁNK)

Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved, jöjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, miképpen a mennyben, azonképpen a Földön is.
Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma, és bocsásd meg a vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek. Ne vígy minket a kísértésbe, de szabadíts meg mindet a gonosztól, mert tiéd az ország, a hatalom és a dicsőség most és mindörökkön.
Ámen.

portugálul:

PAI NOSSO

Pai Nosso que estais nos Céus, santificado seja o vosso Nome, Venha a nós o vosso Reino, seja feita a vossa vontade, assim na terra como no Céu.
O pao-nosso de cada die nos dai hoje, perdoai-nos as nossas ofensas, assim como nós perdoamos a quem nos tem ofendido, e nao nos deixeis cair em tentacao, mas livra-nos do Mal.Amen

AZ ANGYALI ÜDVÖZLET (ÜDVÖZLÉGY)

Üdvözlégy Mária,
kegyelemmel teljes,
az Úr van teveled,
áldott vagy te az asszonyok között,  és áldott a te méhednek gyümölcse, Jézus. Asszonyunk, Szűz Mária, Istennek szent Anyja,
imádkozzál érettünk, bűnösökért,  most és halálunk óráján.
Ámen.

portugálul:

AVE-MARIA
Ave Maria

Cheia de graca,
O Senhor é convosco,
Bendita sois vós entre as mulheres e bendito é o fruto do vosso ventre, Jesus.
Santa Maria, Mae de Deus,
Rogai por nós pecadores,
Agora e na hora da nossa morte. Amen
Joao
Fotóalbum
Hírlevél